Bíróság, kalapács

Gondozottjait fosztotta ki az ápoló Budapesten

Rendőrség

A Nemzeti Védelmi Szolgálat sikeres felderítése alapján indult bűnügyben, a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 54 éves nővel és férfi társával szemben, akik a nő gondozására bízott időskorú nőt, valamint annak szintén ellátásra szoruló fiát fosztották ki.

A vádirat lényege szerint a nő 2021 nyarától, házi idős gondozással foglalkozott Budapesten, amelynek keretében egy 91 éves nőről, és annak 65 éves, mozgásában korlátozott fiáról is gondoskodott. A vádlott heti egy alkalommal takarított a sértettek V. kerületi lakásában, valamint az ellátásukban is segédkezett. A vádlott és a sértettek között egy idő után bizalmi viszony alakult ki, amelynek során a vádlott tudomására jutott, hogy az idős nő és fia nagyobb összegű készpénzt tart a lakásban.

A nő ekkor már hosszabb ideje szoros bizalmi kapcsolatban állt társával, egy 48 éves férfival, aki megkérte őt arra, hogy lopja el a sértettek pénzét. A nő ezt követően 2022. április-június között rendszeresen, nyolc különböző alkalommal, összesen 315.000 forintot vett el a sértettektől. A pénzből tettenéréssel 40.000 forint térült meg, a többi pénzt a vádlottak közösen elköltötték, vagy megosztották egymás között.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség az elkövetőket – a férfit, mint felbujtót – 2 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést indítványozott a vádiratban.

A felvételt a Nemzeti Védelmi Szolgálat készítette.