Szurkolókra támadtak a Budapesten megrendezett Magyarország-Szlovákia labdarúgó mérkőzést követően

Rendőrség

A vád szerint a három vádlott és társaik a 2019 szeptemberében, Budapesten megrendezett Magyarország-Szlovákia labdarúgó mérkőzést követően támadtak rá a szállásukra tartó szlovák szurkolókra.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 35 és egy 31 éves férfi, akik testvérek, valamint egy 27 éves társuk – 2019. szeptember 9-én nézőként vettek részt a Budapesten megrendezett Magyarország-Szlovákia labdarúgó mérkőzésen.

A mérkőzést követően, szlovák nemzetiségű szurkolók egy csoportja – köztük a sértett – a IX. kerületben lévő szálláshelyük felé sétált, amikor a hotel közelében a magyar szurkolók egy csoportja – közöttük a vádlottak – utolérték őket és rájuk támadtak. A támadást észlelve a szlovák nemzetiségű szurkolók a hotelbe menekültek.

A 35 éves vádlott a vád szerint egy futva menekülő férfit üldözött, akit a hotel előtti lépcsőnél utolért, majd egy alkalommal tarkón ütötte őt. Két vádlott társa is futva üldözött egy szlovák férfit, a sértettet. Amikor a menekülő férfi a lépcsőhöz ért, az ott álló 35 éves vádlott őt is megütötte. A sértett az ütéstől a földre esett. A földön fekvő sértettet ezután a másik két vádlott – és egy ismeretlen társuk – bántalmazta úgy, hogy őt a 31 éves vádlott többször, nagy erővel megrúgta. A rúgások egy része a fején, a többi rúgás bordatájékon érte a sértettet. A 27 éves vádlott is megrúgta a sértettet, combtájékon, harmadik társuk pedig szintén bántalmazta, megrúgta, és megütötte a földön fekvő férfit.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, egyebek mellett orr- és bordatörést szenvedett.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a három támadóval szemben csoportosan elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen vádlottakat ítélje börtönbüntetésre, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, valamint határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.