A cserépkályhában 11 darab simítózáras, kábítószergyanús növényi törmelékkel tömött tasakot találtak

Rendőrség

A gödi söntésben nem csak italt mértek. Az üzemeltetőt kábítószer-kereskedelem bűntettével, négy vendégét kábítószer birtoklásával gyanúsítják a dunakeszi rendőrök.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai egy gödi szórakozóhelyen kezdeményeztek intézkedést egy négyfős társasággal szemben 2021. június 18-án este. Az okot az egyik tinédzseren tapasztalt, kábítószer-fogyasztásra utaló tág pupillák, kipirosodott bőr és zavart viselkedés adta. A kamasz a helyszínen nem is tagadta a rendőrök gyanúját, elismerte, hogy szert fogyasztott, ráadásul nem első alkalommal.

A társaság egyetlen női tagja próbálta volna észrevétlenül egy kukába dobni a nála lévő, zöld növényi törmeléket rejtő zacskót, de alábecsülte az intézkedőket, mozdulata nem kerülte el a rendőrök figyelmét.

A 37 éves nővel, egy 17 éves fiatalemberrel, és két 21 éves férfivel szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt THC-ra pozitív értéket mutatott. A rendőrök a társaság tagjaitól összesen bruttó 26,58 gramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le.

Az akció közben a rendőrök a kocsma hátsó részéből terjengő, erőteljes és jellegzetes kannabisz szagot éreztek, kutatni kezdtek. A teraszon lévő cserépkályhában 11 darab simítózáras, kábítószergyanús növényi törmelékkel tömött tasakot találtak. A hely üzemeltetője, a 30 éves O. Péter előbb évődött, majd elismerte, hogy az ott megtalált, kiporciózott, összesen 86,6 gramm kábítószergyanús növényi származék, valamint a 3.076.000 forint az övé. A nyomozók mindent lefoglaltak. A 30 éves férfi a kihallgatásán a terhére rótt cselekményt nem ismerte el, panasszal élt, ám vallomást nem tett.

A szabadlábon védekező társasággal szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása vétségének, az azóta letartóztatott O. Péterrel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük