Összefogás Debrecen külterületein élőkért

Rendőrség
A helyi rendőrök, polgárőrök, mezőőrök, erdészek, tanyagondnokok a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Misszió egyházközösség tagjaival közösen járták be a kertségi területeket.

A Debreceni Rendőrkapitányság a társszervekkel közösen a kánikulában is kiemelt figyelmet fordít a nehezen megközelíthető külterületeken, tanyákon élőkre, – különösen az idős, egyedül élő emberekre – akik a meleg időben fokozott veszélynek vannak kitéve. A 2016. augusztus 9-én megtartott ellenőrzéskor meglátogatták a kertségben élőket, akiktől arról érdeklődtek, hogy biztonsággal el tudják-e látni magukat, tekintettel a korukra és egészségi állapotukra, valamint van-e bármire szükségük, tudnak-e segítséget hívni, ha szükséges. A rendőrök bűnmegelőzési szórólapot és mozgásérzékelős reflektorokat, valamint elektromos ajtóékeket is adtak, amely azért hasznos, mert hangos riasztóhangot bocsát ki, amennyiben hívatlan látogatók érkeznének.

A közös szolgálat során a rendőrök, polgárőrök, mezőőrök és tanyagondnokok közvetlenül megismerhették az ott lakók közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, amelyeket figyelembe véve megteszik a szükséges intézkedéseket. Cél, hogy a folyamatos jelenléttel megelőzzék a bűncselekményeket és növeljék a külterületeken élők biztonságérzetét.

A Magyar Református Szeretetszolgálat több tucat csomagot is felajánlott a külterületen élők részére, amelyet az ellenőrzéskor szétosztottak a részükre.