Pötyi és Pille – mese az igaz barátságról a Csokonaiban

Kultúra

Színészek, énekesek, fogyatékos és egészséges gyerekek együtt lépnek fel a Pötyi és Pille című zenés mesejátékban a Csokonai Színházban. Az Immánuel Otthon és Iskola valamint a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola tanulóinak produkciója – a művészekkel kiegészülve –  december 2-án  15 órától látható a teátrum nagyszínpadán.

Pötyi és Pille története az igaz barátságról, az elfogadásról és a feltétel nélküli szeretetről szól. Az egészséges és fogyatékos gyermekek együtt hozták létre az előadást, míg a jelmezeket és a díszleteket a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium egyik művészeti osztályával közösen készítettek az Immánuel Otthon lakói és munkatársai.

Győri Zsófia, az Immánuel Otthon és Iskola igazgatója az Európa Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy egy olyan projektből nőtte ki magát az előadás, amelyben a halmozottan fogyatékos gyermekek, tanulók felkészítését kezdték el az önálló életre.

Az otthon dolgozói, diákjai és a színház művészei már több alkalommal találkoztak az adventi időszakban. Néhány alkalommal a színészek vitték el karácsonyi műsorukat az Immánuel falai közé, tavaly pedig a diákok érkeztek a Csokonai nagyszínpadára, hogy előadják saját műsorukat a színház dolgozóinak, sőt közös karácsonyfa díszítést, jelmezpróbát szerveztek. A Pötyi és Pille azért lesz különleges, mert nem csupán az iskola és a színház dolgozói láthatják majd a produkciót, hanem a város színházjáró közönsége is.

Az előadáson való részvétel ingyenes.

Fotók: Máthé András