Folytatódik a BKK közrendvédelmi és köztisztasági akciósorozata

Helyi hírek

Elkezdődött csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) idei köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozata, amely 2021-ben indult útjára.

A cég által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, hogy az akció idei nyitónapján a Kálvin téren találkoztak a főváros közműcégei, a rendőrség munkatársai, illetve civil szervezetek azzal a szándékkal, hogy közös erővel “szebbé, rendezettebbé varázsolják” ezt a fontos találkozási pontot és annak környezetét.

Ezen a napon sikerült teljesen megtisztítani a 3-as és a 4-es metróvonal által is érintett közlekedési csomópontot: az FKF Köztisztasági és Főkert Kertészeti Divíziók, valamint a BKV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a területen lévő busz- és villamosmegállókat, illetve a metróhoz vezető aluljárót. A rendőrség munkatársai fokozott jelenlétet biztosítottak a helyszínen – jelezték.

Hozzátették, hogy az összehangolt akcióból kivette a részét a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és Józsefváros közterület-felügyelete is.

Támogatták az akciósorozat sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai is, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak gyors segítséget – közölték.

A BKK még 2021-ben indította el a köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozatot. Kezdetben csak alkalmanként, idényjelleggel zajlott a munka. Ma már március és október között havonta két alkalommal tervezetten jelennek meg a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek egy-egy fontosabb csomópontnál.

Eddig 22 helyszínen szerveztek ilyen akciót – olvasható a közleményben.

(MTI)