Női vízilabda-válogatott

Ma 120 éves a Nemzeti Sport

Helyi hírek

Szerdán, március 15-én, a magyar sajtószabadság napján ünnepli fennállása 120. évfordulóját a Nemzeti Sport című napilap, amelynek 1903. március 15-én jelent meg az első száma.“A Nemzeti Sport szerkesztősége a hétvégi Képes Sport mellékletet ezen a héten teljes terjedelmében az évfordulónak szenteli: 12 oldalas összeállításban dolgozzuk fel a lap történetét. Az NS szakmai partnere, a Nemzeti Sport Online főoldalán is elérhető Sportrádió a nemzeti ünnepen tematikus nappal, hatórás műsorfolyammal köszönti az évfordulót” – olvasható a lap keddi közleményében.

A tájékoztatás szerint a hetilapból az első világháborús szünet és a nehézségek után az 1920-as évekre lett napilapként a magyar sportélet sajtóorgánuma, amely a hét minden napján megjelenik, egyúttal piacvezető az internetes kiadása és követői száma a hatszázezret is meghaladja a közösségi médiában.

“Lapunk átesett névváltozásokon, tulajdonoscseréken, elszenvedett háborús szilenciumokat, papírhiányt, világjárványt, megjelent hetente egyszer, háromszor, ötször, hatszor, majd mindennap, a világhálón pedig 0-tól 24 óráig elérhető és frissül. Napilapunk volt 4 és volt 32 oldalas, megjelent fotók nélkül, majd szerény minőségű fekete-fehér képekkel, végül teljesen színes oldalakkal és fotókkal, mi több, ma már hang- és videoanyagokat is naponta, sőt élőben teszünk közzé a Nemzeti Sport online felületein” – olvasható a közleményben a lap történetéről.

A 120. évforduló alkalmából már hetedik alkalommal kerül sor a “Főszerkesztők vacsorájára”, amelyen Szöllősi György főszerkesztő a lapalapítás évfordulóján elődeit, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztőit látja vendégül, ezúttal a sportnapilap tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Sportügynökség székhelyén, a margitszigeti Ybl Casinóban. Ugyanott ünnepel szerda este a szerkesztőség stábja, az eseményen részt vesz Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is.

Kép: illusztráció.