Tovább szólhat Cegléden a Mária Rádió

Helyi hírek
Öt évvel megújította a szolgáltató kérelmére a Mária Rádió Frekvencia Kft. ceglédi jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az e heti ülésén. A testület rádiós részletfizetési kérelmeket bírált el, és bírságot rótt ki a TV2 és a Rádió 1 szolgáltatóira, amiért előbbi burkolt reklámot tett közzé, utóbbi pedig nem megfelelő korhatár-besorolással és időben közvetített egy műsort.

A koronavírus-járvány okozta bevételkiesésre tekintettel, kérelemre a Médiatanács engedélyezte a fővárosi Sláger FM, a veszprémi Méz Rádió, a zalaegerszegi, a debreceni és a budapesti Best FM, a szolnoki Amadeus Rádió, a miskolci Rádió M, valamint a fővárosi Rádió 1 szolgáltatójának és az azzal hálózatba kapcsolódó nyolc vidéki jogosultság üzemeltetőjének, hogy a harmadik negyedéves médiaszolgáltatási díjaikat ne egy összegben, hanem három havi részletben fizethessék be.

A Médiatanács a szolgáltató kérelmére további öt évvel – 2025. november 8-ig – megújította a Mária Rádió Frekvencia Kft. Cegléd 88,3 MHz helyi rádiós frekvenciára szóló jogosultságát, így azon továbbra is a közösségi jellegű Mária Rádió Cegléd hallható majd.

A testület elvégezte a rádiós szolgáltatók műsorkvótákra vonatkozó 2019-es kötelezettségteljesítésének vizsgálatát is, ennek nyomán néhány tízezer forintos bírságot szabott ki a 101,7 Pécs FM, a mezőtúri Pont Rádió, a budapesti Spirit FM és a nyíregyházi Mustár Rádió szolgáltatóira, amiért eltértek a törvényben előírt kötelezettségeiktől.