Debrecen Kultúrájáért Díj – már lehet javasolni, hogy ki kapja

Helyi hírek Ország

Debrecen Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma 2019. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Debrecen Kultúrájáért Díjat adományoz.

A Debrecen Kultúrájáért Díj egyéni teljesítményért, a társadalom- és természettudományok, a kulturális élet, az irodalom, a művészetek (a zene, a tánc, a színház, a képző- és iparművészet, az építőművészet, a film- és fotóművészet) terén művészi színvonalú alkotó tevékenységért, a közművelődés területén éveken keresztül maradandó értéket teremtő kimagasló munkáért, valamint átfogó életmű elismeréseként adományozható.

Az alapítvány kuratóriuma ugyanakkor alkotói ösztöndíjpályázatot is hirdet a városban élő művészek, művészeti szakemberek és tudományos kutatók, szakírók tevékenységének támogatása, Debrecenhez való kötődésének erősítése, megfelelő lehetőségek biztosítása érdekében.

A díjak adományozására 2019. január 3-án 16.00 óráig tehető javaslat, valamint az alkotói ösztöndíjpályázatok is addig a határidőig nyújthatók be.

A díjjal és a pályázati kiírással kapcsolatos hirdetmények a www.debrecen.hu honlapon a Debreceni vagyok – Infótár – Ösztöndíjak, pályázatok útvonalon (http://www.debrecen.hu/hu/debreceni/osztondijak-palyazatok), valamint a http://civilek.debrecen.hu/debrecen/civil-portal/hirek honlapokról érhetők el.

A Debrecen Kultúrájáért Díj felhívása és javaslattételi lapja, valamint az alkotói ösztöndíjpályázat hirdetménye papíralapon átvehető az Új Városháza (Kálvin tér 11.) földszint 3. számú ablakánál is.