Pszichológusok az iskolákban

Egyetem
Az iskolapszichológus szakma új fóruma indult el Debrecenben: az iskolapszichológusok első országos vándorgyűlése október 27-én kezdődött meg az Akadémiai Bizottság Székházban.

Harminc évvel ezelőtt alakult ki hazánkban az iskolapszichológus szakma, melynek életében áttörés volt a 2013-as év, amióta törvény szabályozza, hogy nem maradhat köznevelési intézmény pszichológiai szempontból sem ellátatlanul.

Kiss Enikő Csilla, a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke az első vándorgyűlésen felidézte, hogy három évtizede mindösszesen harminc iskolapszichológus kezdte el a szakma művelését.

1986-ban a debreceni egyetemi pszichológiai tanszékek munkatársai is bekapcsolódtak a kísérleti programba, a bolognai képzési rendszerben jelenleg már külön szakirányon tanulhatják ezt a területet a fiatalok.

A Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének igazgatóhelyettese, Dávid Imre hétszáznál is többre becsülte az iskolapszichológusok országos számát, akiknek, véleménye szerint, nemcsak a diákokkal, de a pedagógusokkal is foglalkozniuk kell.

unideb.hu