Otthoni wellness

5 tipp a tökéletes otthoni wellness élményért

Wellness

Az év végi hajtás gyakran kihívások elé állítja az embert, épp ezért mindenképpen érdemes egy kis időt saját magunkra is szánni. Szerencsére néhány hasznos eszközzel és trükkel akár otthon is könnyedén megteremthető az igazi SPA élmény, így a testünket és a lelkünket egyaránt kényeztethetjük. Nézzük, hogy mit tehetünk otthon!

1. Tegyünk be relaxáló zenét! 

A kellemes és nyugodt hangulat az alapfeltétele a wellness élménynek! Relaxáló zenével könnyen békés és stresszmentes környezetet alakíthatunk ki. Próbáljunk ki különböző stílusokat, és figyeljük meg, melyik zene segít a legjobban ellazulni! Az alábbiakban biztosan nem fogunk csalódni:

  • természeti hangok (pl. tenger zúgása, esőcseppek, madárcsicsergés)
  • klasszikus zenék (pl. zongora, cselló)
  • lassú instrumentális zenék
  • nyugodt tempójú elektronikus zenék
  • meditatív hangzások (pl. tibeti énekek, mantra zenék)

2. Teremtsünk kellemes környezetet hangulatvilágítással!

Hangulatvilágítással rendkívül meghitt és harmonikus atmoszférát hozhatunk létre, és még tovább fokozhatjuk az otthoni SPA élményét. Érdemes meleg és lágy tónusú lámpákat választani, ugyanis ezek segíthetnek ellazulni és elűzni a feszültséget.

3. Használjunk különféle illóolajokat!

Az illóolajok segítségével pihentető és relaxáló légkör teremthető. Cseppentsünk a forró fürdőbe vagy a diffúzorba pár csepp olajat és máris élvezhetjük a jótékony hatásukat! Az olajok helyett illatgyertyákat vagy füstölőket is használhatunk.

  • A citrom nemcsak frissítő, hanem stresszoldó és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.
  • A levendula szintén kiváló stresszoldó, emellett segít az elalvásban is. 
  • A nyírfa nemcsak nyugtató, de fertőtlenítő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is rendelkezik. 
  • A fenyő és az eukaliptusz pedig tökéletes választás megfázás esetén.

4. Kényeztessük magunkat masszázsgépekkel!

A masszázsról otthon sem kell lemondani: kisebb masszázsgépek, mint a nyak- és vállmasszírozók és a masszázspárna, remek eszközök az izomfeszültség enyhítésére. Ezek az otthoni eszközök könnyen használhatók, és akár a napi rutinunk részévé is válhatnak. 

5. Dobjunk fel egy arcpakolást!

A természetes összetevőkből készült arcpakolások hidratálják, táplálják és tisztítják a bőrt, miközben segítenek a relaxációban. Az otthoni kozmetikai rituálék kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy kiszakadjunk a mindennapi mókuskerékből, és tartsunk egy kis énidőt. (x)