Elfogták a Milánóban késelő marokkói férfit

Világ

Őrizetbe vették azt a 23 éves marokkói bevándorlót, aki a milánói központi pályaudvarnál hat személyt sebesített meg késes támadásban – közölték a belügyi hatóságok kedden.

A rendőrség információi szerint a férfi, akinek a nevét is közölték, illegális bevándorlóként tartózkodik Olaszországban. A Marokkóból érkezők ugyanis gazdasági bevándorlóknak számítanak, rendkívüli eseteket leszámítva nem nyújthatnak be menedékkérelmet, így nem kapnak tartózkodási engedélyt sem.

A férfi büntetett előéletű, februárban lopásért vették őrizetbe, majd szabadlábra helyezték. Jelenleg egy milánói kórházban tartják ellenőrzés alatt, majd a San Vittore börtönbe helyezik át.

A férfi hétfő késő délután a központi pályaudvar környéki utcákban öt nőt rabolt ki. Késsel fenyegette meg őket, egyiküket az arcán megsebesítette. Elvette a náluk levő pénzt és mobiltelefonjaikat. A hatósági közlés szerint tíz perc alatt alig száz méteren hat személyt sebesített meg, közöttük férfiakat is, akik a nők védelmére siettek. Két személyt szállítottak kórházba súlyosabb sérüléssel.

A szemtanúk szerint a marokkói férfi zavart volt.

(MTI)