Homoszexuális szexjelenetekért kapott tíz év börtönbüntetést egy kínai írónő

Világ

Homoszexuális szexjeleneteket is tartalmazó regény “írásáért és értékesítéséért” tíz év börtönbüntetést kapott egy kínai írónő.

A Liu nevű írónőt az elmúlt hónapban ítélte börtönbüntetésre Anhui tartomány bírósága “obszcén anyag” alkotása és eladása miatt. Megszállás címet viselő regényében “férfiak homoszexuális viselkedését” ábrázolja, “többek között perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat”.

A pornográfia illegális Kínában. Az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában – írja a BBC.com.

A Beijing News kínai hírportál szerint Liu – online művésznevén Tian Ji – fellebbezést nyújtott be a bíróságon.
A hatóságok azután szereztek tudomást a regényről, amikor az népszerűvé vált az online felületeken. Liu több mint 7000 példányt adott el a Megszállásból és más erotikus regényeiből, melyekkel 150 ezer jüant keresett – közölte a Global Times napilap.

A közösségi média felhasználói azonban túlzónak találják az ítéletet.

“Tíz év egy regényért? Ez túl sok” – írja egyikük a Weibón.
“Azok, akik nemi erőszak elkövetésében bűnösek, kevesebb mint tíz évet kapnak” – utalt egy másik felhasználó egy 2013-as esetre, amikor egy egykori rendőrt 8 év börtönbüntetésre ítéltek, amiért megerőszakolt egy négyéves kislányt.