Ferencváros-Újpest

Mostantól hivatalosan is a MOL-csoport az Újpest FC tulajdonosa

Sport

Lezárult az adásvétel, így a MOL-csoport lett az Újpest FC tulajdonosa – jelentette be csütörtökön Ratatics Péter, a futballklub elnöke.

“Új időszámítás kezdődik, rengeteg munka vár ránk, de ez egyben azt is jelenti, hogy hosszú távra tervezünk. Tulajdonosként a célunk egy olyan Újpest felépítése, amely múltjához méltó módon képviseli a lila-fehér színeket. Most az a legfontosabb, hogy a lehető legsikeresebben zárjuk a bajnokságot, nyártól pedig gőzerővel azon fogunk dolgozni, hogy mihamarabb sikereket érjünk el, és az Újpest újra a hazai futball meghatározó szereplője legyen”

– olvasható az elnöki köszöntőben az Újpest FC közösségi oldalán.

Ratatics Péter a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, és ő képviseli a MOL-csoportot az Újpest Football Clubban.
Az olajipari vállalat február 6-án tudatta, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. megállapodást kötött a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel, melynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben.

A klubot 2011 őszétől a belga Roderick Duchâtelet birtokolta, aki több mint 12 éve csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet addig működtető City Budapest Zrt-től. A lila-fehérek azóta háromszor nyertek Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egyszer voltak bajnoki bronzérmesek. Ugyanakkor a csapat értékesítése évek óta napirenden volt, 2021 májusában már született megállapodás a klub eladásáról, 2022 júliusában viszont Duchâtelet jelezte, a vevő a határidőig nem fizette ki a vételárat, így az üzlet meghiúsult.

A labdarúgó OTP Bank Ligában az Újpest FC 25 fordulót követően a kilencedik helyen áll, és 11 pont az előnye a kieső helyen álló két csapattal, a Kisvárdával és a Mezőkövesddel szemben, illetve 11 pont választja el a már dobogós Fehérvártól.