Családi sportnap a Normafánál a síszövetség szervezésében

Sport

Jövő szombaton rendezi szezonnyitó Családi Sportnapját a Magyar Sí Szövetség Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontban.

A szervezők elsősorban családokat, síiskolákat, klubok versenyzőit, képviselőit, valamint mozgássérülteket várnak az eseményre. A 9 órakor kezdődő rendezvény célja, hogy minél több gyermekkel megismertessék a síszövetség sportágait.

A kezdők a sportágválasztó programok keretében szakemberek segítségével részt vehetnek síugrásban mini síugrósáncon, lézeres mini biatlonban, alpesi síelésben műanyag tanpályán és sírollerben. A különböző sportokat kipróbáló résztvevők ingyenes tombolajegyeket kapnak, melyekkel értékes ajándékokat nyerhetnek – olvasható a szövetség hétfői közleményében.

A vállalkozó szelleműek gyakorlást követően tízfős lézeres biatlon futamokban mutathatják be tudásukat, illetve elindulhatnak a nyílt síroller és görkorcsolya versenyen is. A délelőtt folyamán a tanpályán alpesisí-bemutatókkal is szórakoztatják a közönséget, valamint a Magyar Kupa keretein belül megrendezik a síroller hegyi sprintversenyt is.

“A síeléshez hó kell!” címmel délután, 14 órától a szövetség a Chernel István Sí és Turisztikai klaszterrel együttműködve workshopot szervez, melynek keretében a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.

A szövetségi beharangozó szerint a szeptember 23-i eseményre több olyan felnőtt síző is kilátogat, aki téli olimpián vagy rangos világversenyeken indult.

(MTI)