Bondár Anna teniszező

Bondár Anna továbbjutott az Australian Open második fordulójába

Sport

Felszabadultan nyilatkozott Bondár Anna azután, hogy továbbjutott a második fordulóba hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, és megszerezte első Grand Slam-főtáblás győzelmét.

“Mérföldkő ez a siker, tavaly hiányérzetem is volt emiatt, hogy nem jött össze”

– mondta a Tennis 4U Facebook-oldalon.

“Jól ismertem Bogdant, tudtam, hogy mire számítsak, de a második szettben elkezdtem túl sokat gondolkozni, ezért vesztettem sorozatban hét gémet. Örülök, hogy a végét én bírtam jobban.”

A 64 között a 2017-ben Roland Garros-győztes lett Jelena Ostapenko vár a 25 éves magyarra.

“Nem lesz könnyű ellenfél, mert nagyon agresszívan játszik, úgyhogy rövid labdamenetekre kell felkészülnöm. A jó szerva nagyon fontos lesz”

– tette hozzá.

Gálfi Dalma ugyanakkor keserűen értékelt a kínai Cseng Csin-ventől elszenvedett sima vereség után.

“Az elmúlt két hétben sok minden történt velem, ráadásul nem túl pozitív dolgok. Aucklandben elkaptam egy bélfertőzést, amitől nagyon legyengültem, ezért adtam fel az adelaide-i meccsemet is. Itt, Melbourne-ben már tudtam edzeni, de két napja edzés közben becsípődött a hátam, azóta próbáltuk rendbe hozni, de nem voltam ma százszázalékos a pályán. Eleve nehéz sorsolást kaptam, tökéletes állapotban is nehéz lett volna megverni a kínait”

– jelentette ki szomorúan, hozzáfűzve, a második szettben már csak az hajtotta őt, hogy ne legyen 6:0, 6:0 a meccs vége.

Udvardy Panna azzal kezdte kolumbiai Camila Osoriótól elszenvedett vereség után, hogy nem az ő akarata érvényesült a pályán.

“Nem tudtam úgy játszani, ahogy elterveztem, Osorio rám erőltette a stílusát. Ez már a második főtáblám itt, de így sem sikerült teljesen ellazulnom”

– közölte, majd kitért arra, hogy párosban sem lesz könnyű dolga, mivel új partnerével, a spanyol Bolsovával éppen a kétszeres bajnok Babos Timeáék ellen kezdenek majd.

(MTI)