Négyet vágott a DEAC a Fehérvár hálójába

Sport

A FEHA19 ellen gyűjtötte be a három pontot a DEAC a jégkorong Erste Liga vasárnap esti meccsén a Debreceni Jégcsarnokban.  A találkozón a Mikulásra is emlékeztek, a kezdés előtt a hazai játékosok piros sapkával a fejükön vonultak fel, majd a fejfedőt gyerekek kaparinthatták meg – írja a DEAC honalpján.

Három perc után megfogyatkoztak a vendégek, Farkast ültették kispadra gáncsolásért. A DEAC ki is használa az előnyt, Dominik Novotny talált a hálóba Dalecky passzából.

Nem sokkal később Mihalik András hagyott ki egy helyzetet. 13:14-et mutatott az óra, amikor Voklát gáncsolásért leküldték két percre, ám a DEAC átvészelte az időszakot. Bő két perccel a vége előtt Gönczi mögé került a korong, de a kapus akadályozásáért nem adták meg a gólt.

A második harmad elején, Kozma Ferencet llították ki a DEAC-ból. Ezt követően a másik oldalon Nagy Ákos ült ki, ekkor növelte előnyét a debreceni csapat. Mihalik passzából Jan Dalecky ütött gólt 28:28-nál. Öt perccel a második harmad vége előtt szépített a Fehérvár, Nagy Ákos talált a debreceni kapuba. Sokáig nem örülhettek a vendégek, ugyanis hamar válaszolt a debreceni alakulat, Sosunov passzát Dominik Novotny váltotta gólra egy remek lövéssel. Nem sokkal később ismét ő veszélyeztetett, a kapus nagyot védett.

A harmadik harmad elején vált biztossá a győzelem. Novotny volt ismét eredményes. 4-1-lett a vége.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-FEHA19 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Gól: Novotny, Dalecky, Novotny, Novotny, illetve Nagy Á.

Jégkorong: a DEAC hátrányból fordított a Fehérvár ellen