Tokió 2020 – Németh Nándor lemaradt a 200 méter gyors fináléjáról

Sport

Németh Nándor 15. lett a 200 méter gyors elődöntőjében, így lemaradt a szám keddi fináléjáról a tokiói olimpia úszóversenyén.

A BVSC sportolója vasárnap az előfutamban 1:46.19 perccel megjavította egyéni legjobbját, ezt a teljesítményét azonban nem tudta megismételni hétfőn délelőtt, szinte századra pontosan egy másodperccel maradt el tőle, az 1:47.20 perces ideje pedig a 15. helyre volt elég.

A 21 éves úszó próbált erősebben kezdeni, ahogy azt egy nappal korábban ígérte, azonban ez visszaütött a táv második felére, mert az ötödik helyről visszacsúszott a hetedikre a futamában.

“Amilyen jó volt a bemelegítés, olyan rossz volt a vége. Már a harmadik ötven is nagyon fájt. Ezen az olimpián a 100-ra koncentrálunk, ezt a számot csak utólag tettük a programba, de a jövőre nézve talán jobban is feküdne nekem, viszont még fejben össze kell raknom” – értékelt az MTI-nek Németh Nándor, aki arról számolt be, hogy ezúttal sikerült a regeneráció a másfél órával későbbi 4×100 méteres gyorsváltó döntőjére, pedig ezzel szoktak gondjai lenni.

(MTI)

Fotó: Kovács Tamás