Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad

Sport

Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója kitölti a szerződését, és 2021 nyaráig biztosan a spanyol együttesben játszik – számolt be róla az As című spanyol lap.

A szeptemberben már 35. születésnapját ünneplő középpályás madridi jövőjével a szezon eleje óta kiemelten foglalkozott a spanyol sajtó. Különösen azt követően, hogy a Real Madrid által kölcsönadott Martin Ödegaard – aki Modric posztján számításban vehető – kiválóan teljesített a Real Sociedadban, így a tervezettnél korábban visszatérhet. A horvát játékosnál 13 évvel fiatalabb norvég labdarúgót tavaly nyáron két évre adták kölcsön, de a Real Madridnak az első év után lehetősége van a második év újratárgyalására.

A lap szerint Modric már korábban arról tájékoztatta Zinédine Zidane vezetőedzőt, hogy nem okozna számára problémát, ha a fiatalítás jegyében hátrébb kerülne a rangsorban. Ennek ellenére a 2019-20-as idényben a játékperceket tekintve csupán nyolcan előzik őt meg a keretben, és amikor nem játszik csúcsformában, akkor is megbízható teljesítmény nyújt.

Modric 2012 nyarán igazolt a Real Madridhoz, amelyben 333 mérkőzésen lépett pályára, 22 gólja mellett 57 gólpasszt adott. A madridi öltözőben Sergio Ramos csapatkapitány mellett igazi vezérszerepet tölt be, véleményét a klub vezetői és a játékostársak is figyelembe veszik.