Svájc lesz az ellenfél a debreceni negyeddöntőben

Sport

Vasárnap az egyenes kieséses szakasz mérkőzésivel folytatódik a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság. A szombati játéknapon a magyar leány válogatottért nem izgulhattunk, hiszen a másik ág, a „C” és a „D” csoport meccsei zajlottak. Eldőlt, hogy a negyeddöntőben Svájc lesz az ellenfél.


Magyar szemmel a D-csoport küzdelmeit kellett figyelni, hiszen ennek a triónak a második helyezettje lesz az ellenfelünk a vasárnapi negyeddöntőben. Ebben a hármasban egy kiemelkedő francia válogatottat láttunk. A világbajnoki címvédő Astou Gaye vezérletével 10-6-ra verte Svájcot és 19-8-ra Ausztriát.

A D-csoport második helyéről a Svájc-Ausztria rangadó döntött. Itt Svájc kezdett jobban és a mérkőzés első felében lépéselőnybe is került. Az osztrákok azonban nyílttá tudták tenni a hajrát, az utolsó másodpercekben még labdájuk is volt a győzelemhez. Ezzel nem éltek, így Svájc lett a második és ellenük készülhetünk a negyeddöntőben.

A C-csoportban bemutatkozott egy másik favorit, Spanyolország is. A spanyolok a játéknap női rangadóján 15-10-re verték Csehországot. Ezt követően pedig 21-5-re elintézték Litvániát. Igaz, a litván válogatott egy sérülés miatt gyakorlatilag nem tudott cserélni a meccsen. A spanyolok mögötti második továbbjutó helyet Csehország szerezte meg, akik 15-11-re verték Litvániát.

A negyeddöntők párosítása

Szeptember 11., vasárnap
13:50 Magyarország – Svájc
14:10 Spanyolország – Oroszország
15:20 Belgium – Csehország
15:40 Franciaország – Fehéroroszország