Bajnokok Ligája – Magyarországot a Debreceni Labdarúgó Akadémia növendékei képviselik

Sport

Magyar tagja is lesz a nemzetközi gyermek sajtóközpontnak Milánóban, aki tudósíthat a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjéről.

A nemzetközi sajtóközpont 32 ország fiatal újságíró- és futballtehetségeiből jön létre Milánóban, a tagok tudósíthatnak május 28-án a Real Madrid-Atlético Madrid BL-fináléról és az azzal párhuzamosan zajló sport- és társadalmi célú eseményekről – tájékoztatták az MTI-t a szervezők szerdán.

A Bajnokok Ligája hivatalos szponzora, a Gazprom “Foci a barátságért” programjának keretein belül létrehozott gyermek sajtóközpont tagjai részt vesznek a május 26-29. között sorra kerülő IV. Nemzetközi Foci a Barátságért Fórum rendezvényein, ahol Franz Beckenbauerrel is személyesen találkozhatnak.

Magyarországot a Debreceni Labdarúgó Akadémia növendékei képviselik. Korábban a sportág olyan neves személyiségei vállalták a helyi nagykövet tisztségét, mint Buzánszky Jenő (2013), Mészöly Géza (2014) és Dzsudzsák Balázs (2015), idén pedig a DVSC válogatott középpályása, Bódi Ádám állt a kezdeményezés mellé, amelyet az MLSZ Grassroots programja szintén támogatásáról biztosított.

A rendezvénysorozat keretében idén is átadják a Kilenc Érték Kupát, annak a profi labdarúgócsapatnak, amely a legnagyobb elkötelezettséget mutatja a program értékei, a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, győzelem, tradíció és becsület iránt. A kupát tavaly az FC Barcelonának ítéltek.