Győzelmi mámorban a DEAC

Sport

A DEAC minden felnőtt csapata sikerrel vette a legutóbbi bajnoki fordulót, kosárlabdában és futsalban is magabiztosan nyertek.

Visszavágott az őszi hódmezővásárhelyi hosszabbításos vereségért a DEAC Kamilla Gyógyfürdő kosárlabda csapata. Az NB I/B-s bajnokság tizennegyedik fordulójának zárómérkőzésén – kiélezett csatában – tizenkét pontos sikert arattak Nagy Ágoston tanítványai a nagyszerűen küzdő Vásárhelyi Kosársuli felett. Bár a találkozó egyes időszakaiban akadozott a DEAC játéka, megérdemelt sikert arattak, mellyel továbbra is ott loholnak a listavezető Salgótarján nyomában.

Nagy Ágoston vezetőedző: az első félidőben nagyon sok biztos dobást hagytunk ki és olyan eladott labdáink voltak, amiket magunk sem értünk, így csak harminchárom pontot sikerült dobnunk. A dobóik védését elég későn sikerült megoldanunk, ráadásul tanácstalannak bizonyultunk a négy mezőnyjátékos felállásukkal szemben. Nem lett szép a vége, mivel az utolsó öt percben nagyon sok könnyű pontot kaptunk, de a lényeg a magabiztos győzelem.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Vásárhelyi Kosársuli 87–75 (22-20; 11-13; 28-15; 26-27)

Tartalékos kerettel utazott el Szolnokra a DEAC női kosárlabda csapata a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójára. Kovács Imre sérülés miatt nem számíthatott Máriás Fruzsinára, Gaszner Annára és Stekler Kamillára sem, míg betegség miatt kénytelen volt nélkülözni Jávor Petrát és Fazekas Borbálát, de többen is csak betegen tudták vállalni a játékot.

Bár nem kezdték jól a találkozót a debreceniek, az eredményjelző másfél perc elteltével már 4-0-s hazai vezetést mutatott, idővel magukra találtak Szabó Rékáék, a nagyszünetre már hárompontos előnnyel mehettek. Innentől egyre inkább nőtt a különbség, elsősorban Földvári Andrea ponterős játékának köszönhetően. A végjátékra már nem sok izgalom maradt, a találkozó egészét tekintve megérdemelt debreceni siker született, mellyel immár a felsőházi rájátszást jelentő negyedik helyen áll a DEAC, mindössze egy győzelemmel lemaradva a dobogó harmadik fokán tanyázó Vasastól.

Kovács Imre vezetőedző: tudatosan kerestük a zóna ellen a helyzeteket, amiket rendre meg is találtunk. Jobb dobószázalékkal nagyobb különbségű győzelmet is kiharcolhattunk volna, de így is minden negyedet megnyerve sikerült megszereznünk idei hetedik győzelmünket. Jobbulást a betegeinknek és sérültjeinknek!

 

Szolnoki MÁV SE – DEAC 53 – 65 (13-14,11-13,14-16,15-22)

Nyertek a férfi futsalosok is hétfő este, sőt hatalmas bravúrral megtörték a Szeged hazai veretlenségét az NB II keleti csoportjában.

Letámadással kezdte a mérkőzést a DEAC, aminek hamar meglett az eredménye: a 2. percben Kasuba volt eredményes. Hajtottak nagy lendülettel a debreceinek, több helyzetet dolgoztak ki a Szegednél, de ezek rendre kimaradtak. Az 5 faultja hamar kigyűlt a csapatnak, 10 perc volt még a félidőből, amikor a kisbüntető réme fenyegette őket. Ekkor védekezést váltottak, visszább húzódtak, kontrákra rendezkedtek be. Támadásaik alább hagytak, de az ellenfél se jutott el a debreceni kapuig, így valamelyest a semmiből jött az egyenlítés, alig 40mp el a félidő vége előtt…

A második félidőben újra agresszíven letámadott a DEAC, azonosulva a játékvezetői felfogással már nem gyűltek gyorsan a szabálytalanságok. A gólok viszont igen: Sándor Bence első felnőtt futsal bajnokiján meglőtte első gólját! Pallai némileg szerencsés gólja pedig tükrözte a kialakult különbséget a két csapat között. A védelem jól zárt, ha nem, akkor Vámosi volt magabiztos. Egy szögletvariációból mégis zárkózott a Szeged, de nem sokkal ezután Bagi is bemutatott be egy tökéletes szögletvariációt, így már újra kétgólos lett az előny. A Szeged korán, nyolc perccel a vége előtt vészkapusra váltott. Innentől higgadtan, egymásért küzdve állták a rohamokat a debreceni egyetemisták, így komoly Szeged-helyzet nélkül telt el a mérkőzés vége. Egy sportszerű mérkőzésen, jó játékvezetés mellett vette el a DEAC a Szeged hazai veretlenségét!

 

SZTE EHOK SE – DEAC 2:4 (1:1)

Győzelemmel hozták az NBI 15. fordulóját a DEAC női futsalosai is, hazai pályán a Szekszárdot fogadták. Bokor Adrienn érkezésével szárnyakat kapott a csapat, a HTE-től igazolt fiatal játékossal felgyorsult a játék, stabilizálódott a védelem, és mára eljutott arra a szintre Sólyom Attila együttese, hogy bármelyik csapat ellen győzelmi eséllyel lépjen pályára.

Sólyom Attila vezetőedző: a tabellán elfoglalt helyezések alapján papírformának is felfogható a végeredmény, de aki ismeri a női futsal apró rezdüléseit, az tudja igazán értékelni a győzelmünket. Száz sebből vérzünk, ám aki ma pályákra lépett csapatunkban, az maximális teljesítményt nyújtott. Egy pár ősz hajszálat megúsztam volna, ha a helyzeteink felét gólja váltjuk vagy egy kis szerencsénk van. Így azonban az egyre gyarapodó szurkolótáborunk egy izgalmas meccset és parázs végjátékot láthatott, melyből szerencsére mi jöttünk ki győztesen. Csapatunk erejét jelzi, hogy 2-3 kulcsjátékos hiányát is tudtuk kompenzálni. Ez a találkozó kiváló propagandája volt a női futsalnak, de ehhez kellett a Szekszárd győzni akarása és kiváló játéka is.

DEAC – Szekszárdi UFC 4-3 (1-0)