Diákolimpia-döntőben a Balásházy

Sport

Veretlenül lett megyei bajnok, és ezzel bejutott a Diákolimpia döntőjébe az egyetemi középiskola fiú futsal csapata.

A tavalyi országos döntőn elért hatodik hely után idén is versenybe szállt a Diákolimpián a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiumának fiú futsal csapata. Rendkívül erős mezőnyben kezdődtek meg a selejtezők a körzeti és a megyei szintéren is. A Balásházy futsalosai a városi selejtezőt és döntőt is megnyerték, majd következett a megyei finálé.

A torna két nagy esélyese küzdött meg az országos döntőbe jutásért, az ellenfél a nagyon jó játékosokból álló debreceni Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola csapata volt, akik már tavaly is a legjobb négy közé jutottak. A drámai meccsen 1:1-es döntetlen született, amit követett 3-3 büntetőrúgás, hogy eldőljön, ki képviselje Hajdú-Bihar megyét a Diákolimpia országos döntőjében. A Balásházy játékosai nem hibáztak, az ellenfél büntetőjét pedig Dobi Attila kapus hárította, ezzel kiharcolva a megyei bajnoki címet és a továbbjutást. Az országos döntőt januárban Békéscsabán rendezik.

A csapat tagjai: Dobi Attila, Büdi Bence, Tóth Márk, Molnár Bálint, Takács Zoltán, Sütő Balázs, Pap Zsolt, Papp Nándor, Mócsán Erik, Szabó János, Pázmándi Dávid, Répási Regő, Vass Ottó, Kökényesi Ádám

Edző és egyben felkészítő tanár: Buglyó Roland