Driftelőt és gyorshajtókat értek tetten a rendőrök Budapesten

Driftelőt és gyorshajtókat értek tetten a rendőrök Budapesten

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság a Közlekedésrendészeti Főosztállyal és a kerületi polgárőrökkel közösen körözési és közlekedésrendészeti akciót hajtott végre 2024. március 28-án 17 óra és március 29-én 2 óra között a XVIII. kerületben.

Az egyenruhások mozgó sebességmérő készülékkel mérték a gyorshajtókat. Tíz autóst sebességtúllépés miatt közigazgatási bírsággal sújtottak, köztük azt is, aki az 50 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 71-gyel ment. Ezért 39 000 forint a közigazgatási bírság.

Az akcióban 12 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, többek között záróvonal-átlépés, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya, lejárt műszaki érvényesség, valamint kanyarodási szabályok megsértése miatt. Szabálysértési feljelentést tíz esetben tettek a rendőrök, ebből egy sofőrt driftelés miatt értek tetten. Közigazgatási bírságot 18 esetben szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Elfogtak egy körözött embert, akit szabálysértési körözés és büntetőügyben való érintettsége miatt is kerestek.

Az egyenruhások 9 embert elfogtak, illetve előállítottak ittas járművezetés bűncselekmény, mintavételre előállítás, engedély nélküli vezetés, vezetés tiltott átengedése szabálysértés, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt.