Bíróság, kalapács

Alvó utast fosztottak ki az érdi vasútállomáson

Rendőrség

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik az egyik érdi vasútállomáson egy alvó utastól elvették a mobiltelefonját. Emellett többször loptak egy drogérai hálózat, valamint egy élelmiszer áruházlánc több üzletéből.

A vádirat szerint az elkövetők 2023 július 7-én, éjszaka, az egyik érdi vasútállomáson felfigyeltek arra, hogy a padon ülve elaludt egy férfi, és hátizsákja előtte a földön hever. A női odasétált a sértetthez és meggyőződött róla, hogy valóban alszik. Ezután megvárták, amíg a peronról a kis idővel korábban érkezett vonat és az arról leszálló utasok távoznak.

Miután az alvó sértett egyedül maradt a peronon, a nő újra hozzá sétált, miközben a férfi a peron kijáratánál figyelt. A nő kivette a férfi hátizsákjából annak több mint 200.000 forint értékű mobiltelefonját, majd visszasietve a társához együtt elhagyták az állomást.

A fenti eseten túl a két vádlott 2023 február eleje és április vége között, 4-4 alkalommal lopott együtt különböző árucikkeket egy drogéria hálózat, illetve egy élelmiszer áruházlánc üzleteiből közel 400.000 forint értékben.

Az elkövetők ellen az Érdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette valamint a két rendbeli lopási cselekmény miatt emelt vádat.