Bíróság, kalapács

Edzőterem öltözőszekrényeiből lopott egy nő Budapesten

Rendőrség

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 45 éves nővel szemben, aki tavaly télen, egy zuglói edzőteremben napijegyet váltott, majd az öltözőhelyiségben egy csavarhúzóval két szekrényt is feltört, amelyekből készpénzt tulajdonított el.

A vádirat szerint a nő 2022. december 13-án délelőtt bement egy XIV. kerületi edzőterembe, ahol először a pultnál jegyet váltott, majd megkereste az öltözőhelyiséget. A nő az öltözőben elővette a magával vitt csavarhúzót, amivel felfeszítette az egyik – elektromos mágneszárral lezárt – öltözőszekrényt, amelyből 80.000 Ft készpénzt tulajdonított el. Ezt követően a vádlott egy másik öltözőszekrény ajtaját is felfeszítette, ahonnan pedig 60.000 Ft készpénzt lopott.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 45 éves nőt 2 rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a vádlottal szemben büntetővégzéssel, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogyan a nő bemegy az edzőterembe, a pultnál jegyet vált, majd elindul az öltözők felé.