Bíróság, kalapács

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megfojtotta élettársát Zuglóban

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 34 éves férfival szemben, aki 2022 áprilisában, XIV. kerületi otthonukban, egy veszekedés során megfojtotta az élettársát, miközben a nő 9 éves kisfia a szomszéd szobában volt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. év elején ismerkedett meg a sértettel, majd összeköltöztek abban a XIV. kerületi lakásban, amelyben a nő a korábbi kapcsolatából született 9 éves gyermekével lakott. A pár között gyakoriak voltak a viták.

2022. április 3-án, délelőtt, mindhárman otthon voltak, amikor az élettársak összeszólalkoztak. Délután a férfi a könyökével véletlenül megütötte a kisfiú szemét, ami miatt az anya számon kérte, és ennek hevében arcon ütötte a férfit. Ezután a konyhában folytatódott a veszekedés, a kisfiú a szobában maradt, a vádlott nem engedte, hogy kijöjjön. A vita során a vádlott rátámadt a sértettre, megragadta a nyakánál, majd megfojtotta.

A férfi a csukott ajtón keresztül felszólította a kisfiút, hogy bújjon el a szobában, mert hamarosan jön a rendőrség, majd elhagyta a lakást, és a bejárati ajtót bezárta. A kisfiú egy idő elteltével előjött a rejtekhelyéről, és az előszobában megtalálta az édesanyját, majd telefonon segítséget kért az édesapjától, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A kisfiú a szomszéd szobából fültanúja volt az édesanyja súlyos bántalmazásának, majd ezek után a férfi kitette annak a traumának, hogy egyedül találja meg édesanyját. A vádlott mindezzel súlyosan veszélyeztette a kiskorú erkölcsi, értelmi és érzelmi fejlődését.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint eltiltást minden olyan foglalkozástól, amely révén kiskorúakkal kapcsolatba kerülhetne.