rendőrség

Tolvaj kerékpáros fiatalokat fogtak el Nyíregyházán

Rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat indított eljárást egy 13, egy 16 és egy 18 éves nyíregyházi fiatalokkal szemben. – közölte a police.hu

Egy fiatal fiú tett feljelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy 2023. szeptember 10-én este hazafelé tartott, amikor az egyik gyalogos-átkelőhelynél két biciklis fiatal pénzváltás ürügyén megszólította. A fiúk kérését elutasította, és tovább folytatta útját. Ekkor hirtelen egy harmadik kerékpáros, vélhetően az előző kettő ismerőse, nagy sebességgel mellé hajtott, és kitépte a nyakából az ezüstláncát.

A rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a sértett személyleírása alapján az ismeretlen elkövetők azonosítását, felkutatását. Néhány napon belül elfogták a három fiatalt, akik gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.

A rendőrök az adatok alapján azt is megállapították, hogy a három fiatal megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az ékszerlopást megelőző napokban feltörtek egy nyíregyházi büfékocsit, ahonnan energiaitalokat és csipszeket vittek el. A gyanúsítottak az eljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.