Bíróság, kalapács

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön

Rendőrség

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy apácának, és később egy kislánynak tett szexuális ajánlatot.

A vádirat szerint a férfi a Pest vármegyei településen 2022. május 31-én, délután, egy ház külső felújításán dolgozott, amikor felfigyelt egy apácára, aki a ház előtt sétált el. A férfi az apácát azzal szólította le, hogy már máskor is látta a ház előtt elhaladni, és ezért be szeretne mutatkozni neki. Ezt követően a férfi megdicsérte az apácát, hogy milyen szép és fiatal. Mikor az apáca az utcán tovább szeretett volna menni, a férfi elé állt, és felajánlotta az apácának, hogy szexuális cselekmény végzése céljából menjen be vele az épülő házba. A férfi kijelentéseit hallva az apáca a helyszínről elsietett, de az eset miatt ekkor nem fordult a hatóságokhoz.

2022. november 30-án, délután, a férfi ugyanazon a házon dolgozott, amikor az utcán arra sétált egy tizennegyedik életévét be nem töltött kislány. Mivel a kislánynak már korábban is megtetszett a ház új, különleges színű külső festése, ezért odament a férfihoz, hogy megmondja neki ezt. A férfi az őt megszólító kislánytól ekkor megkérdezte, hogy hány éves. Amikor a kislány elárulta neki korát, a férfi megkérdezte, hogy lenne-e a barátnője, majd szexuális ajánlatot tett a kislánynak. A kislány ezt hallva el akart távozni, azonban a férfi a lány karját megragadta, akinek pár másodperc alatt sikerült a férfi szorításából szabadulnia, ezért a helyszínről el tudott menekülni.

A Budaörsi Rendőrkapitányság a két esetről feljelentés alapján szerezve tudomást, a férfit rövid idő alatt azonosította, majd elfogta.

Az ügyben a Budaörsi Járási Ügyészség az elkövető ellen eredménytelen rábírással elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat.