Eredményes bíróság elé állítás a Lendvay utcában történt hivatalos személy elleni erőszakot elkövető férfival szemben

Rendőrség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást az ellen a férfival szemben, aki a 2023. május 19-i tüntetésen ököllel megütötte az egyik intézkedő rendőrt.

A 2023. május 19-én megtartott „Gyerekeket bántasz! 7IGEN-nel a gyermekbántalmazó rendszer ellen” elnevezésű demonstrációt követően a résztvevők az esti órákban tömegesen az Oktogontól a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Budapest VI. kerület, Lendvay utcai székházához indultak, ahol a Készenléti Rendőrség rendőrei a Lendvay utcát a személy- és gépjárműforgalom elől elzárták, feladatul kapva annak megakadályozását, hogy a tömeg a Lendvay utca felé tudjon haladni.

A rendőrség a tüntető tömeget többször – hangosbeszélőn keresztül – felszólította a jogellenes cselekmények abbahagyására és a helyszínről történő távozásra, azonban a résztvevők ennek nem tettek eleget, illetve közülük egy nagyobb létszámú csoport a rendőrsorfalat tolni kezdte.

Az ittas állapotban lévő elkövető is a testével tolta a rendőrsorfal első sorában álló egyik rendőrt, majd nagy erővel, ököllel felé ütött. Az ütés a rendőr sisakjának plexijét érte.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két héten belül bíróság elé állította a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerte. A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt, és ezért egy év végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az ítéletet mind az ügyészség mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette.