Két férfi esett egymásnak Ferencvárosban

Rendőrség

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfival szemben, aki még 2019 februárjában, a IX. kerületben, egy társával együtt rátámadt egy ismerős család két férfi tagjára. A vádlott társa az egyik sértettnek életveszélyes sérülést okozott, őt a bíróság emiatt már jogerősen börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint a férfi 2019. február 28-án, éjszaka, a IX. kerület, Drégely utcában közlekedett gépkocsival, mellette egy ismerőse utazott.

A vádlott meglátta az utcán egy ismerősét a családtagjai társaságában, akik közül ketten éppen vitatkoztak egymással. A vádlott félreállt az autóval, majd abból mindketten kiszálltak, és nagy lendülettel, támadóan megindultak a társaság felé. A társa ezután az egyik férfire támadt, megpróbálta őt megütni, a férfi azonban ki tudott térni az ütés elől. Az elkövető eközben folyamatosan kiabált velük, majd visszament az autóhoz, és abból kivett egy fém tárgyat, amivel ő is rátámadt ugyanarra a férfira, azzal megütötte a fejét. A bántalmazott férfi ekkor beszaladt a közeli lakásukba, a vádlott pedig tovább vitatkozott annak családtagjaival, amelynek során az elszaladt férfi édesapját – aki láthatóan ittas volt – többször meglökte. Ekkor odalépett hozzájuk a vádlott társa is és ököllel, nagy erővel megütötte az apát, aki ennek hatására hanyatt esett, és a fejét a járdaszegélybe ütötte. A vádlott látta, hogy a társa által bántalmazott férfi a földön fekszik, mozdulatlanul, ennek ellenére mindketten visszaültek az autóba és elhajtottak a helyszínről.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a 22 éves férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és segítségnyújtás elmulasztása vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetést indítványozott a vádiratban. Társát időközben jogerősen elítélték életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, vele szemben a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki.