Csaknem 80 kilogramm marihuánát tartott egy óbudai társasházban egy 31 éves bosnyák férfi

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó külföldi állampolgárral szemben, akik 2021 őszén egy óbudai társasházi lakásban valamint a társasház mélygarázsában parkoló autóban, továbbértékesítési céllal összesen 78 kilogramm marihuánát tartottak. 

A vádirat szerint egy 20 éves horvát férfi a testvérével, egy 31 éves bosnyák férfival, valamint 23 éves szintén bosnyák állampolgárságú élettársával együtt, legkésőbb 2019. év második felétől kezdve, kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott Budapest területén.

A vádlottak a továbbértékesítés céljából beszerzett marihuánát egy III. kerületi társasházi lakásban, valamint a társasház mélygarázsában leparkolt gépkocsiban tárolták. A kábítószert a horvát férfi szerezte be és az ingatlant, illetve a gépkocsibeálló helyeket is ő bérelte ki. Társai a marihuána csomagolásában, elhelyezésében, illetve őrzésében vettek részt.

A vádlottak 2021. szeptember 29-én történt elfogásakor a nyomozók a III. kerületi ingatlanban összesen mintegy 24 kilogramm marihuánát, a mélygarázsban parkoló gépkocsiban pedig további csaknem 54 kilogramm marihuánát találtak. A nyomozó hatóság tagjai emellett – kábítószer-kereskedelemből származó – több százezer forintot, valamint több millió forintnak megfelelő valutával is lefoglaltak a vádlottaktól.

A Fővárosi Főügyészség a három külföldit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést, vagyonelkobzást, valamint Magyarország területéről történő határozott idejű kiutasítást indítványoz a vádiratban. A vádlottak közül ketten jelenleg is letartóztatásban vannak, harmadik társuk más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetést tölt.