A kőbányai rendőrök elfogták a férfit, aki egy templomból perselyt, egy üzletből fehérneműt, az utcáról pedig egy autót lopott el

Rendőrség

Kétszer is betért egy X. kerületi templomba egy férfi 2022. szeptember 15-én és 16-án délután. Nem imádkozni akart; a kihelyezett perselyeket, illetve azok tartalmát szemelte ki magának. A tolvaj sikerrel járt, a pénztartók megrongálása után az azokban összegyűlt 30.000 forint adományt magához vette, és a helyszínről távozott.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd négy napon belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 30 éves H. István gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte, majd további eseteket „gyónt meg” az őt kihallgató nyomozóknak.

A férfi elmondta, hogy 2022. szeptember 14-én éjszaka egy X. kerületi irodáház előtt parkoló kocsi nyitott állapotát kihasználta, majd miután néhány utcányit autózott, a gépkocsit hátrahagyta.

Ezzel nem ért véget a beismerések sora; a 30 éves elkövető egy 2022. szeptember 16-án éjszaka elkövetett lopásról is beszámolt a rendőröknek. Ez alkalommal H. István egy kőbányai bolt ablakát betörte, majd az üzletből pénzt, több női alsóneműt, harisnyát, jelmezt és nadrágot lopott el 200.000 forint értékben.

A tolvajt a X. kerületi nyomozók egy rendbeli lopás vétsége, egy rendbeli lopás bűntette, továbbá egy rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

https://youtu.be/5aKkiUIBfvk