,,Gombával” fizetett a ,,fű” tárolásáért az egyik díler a másiknak a fővárosban

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két budapesti kábítószer-kereskedővel szemben, akik egymás viszonteladói is voltak.

A vádirat szerint egy 37 éves férfi többféle kábítószerrel kereskedett Budapesten, mindemellett viszonteladói kapcsolatban állt egy ugyancsak ilyen tevékenységet folytató 42 éves férfival. A 37 éves férfinél egy rendőrségi intézkedés során marihuánát, hasisgyantát, un. gombát, kokaint és amfetamint, valamint több mint 70 darab simítózáras nejlon tasakot, egy mérleget, valamint az értékesítésből származó forintot és euró-t találtak. A férfi VII. kerületi lakásán tartott kutatás során további kábítószer, növényi őrlő és nagy mennyiségű műanyag zacskó is előkerült.

A férfi a kábítószerek közül a marihuánát egy szintén erzsébetvárosi dílertársától szerezte be, azonban olyan is volt, hogy ő adott el a másik kereskedőnek. Az elfogását megelőző napon a 37 éves férfi egy nagyobb adag marihuánát adott át tárolásra 42 éves társának, amelyért fizetségül un. gombát adott. Az idősebb férfi lakásában ezeket is megtalálták, 600 ezer forinttal együtt.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit – a 37 évest jelentős mennyiségre elkövetett – kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Az ügyészég a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Fővárosi Törvényszék ítélje a fiatalabb vádlottat fegyház-, idősebb társát börtönbüntetésre, illetve tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, valamint a tőlük lefoglalt pénzre rendeljen el vagyonelkobzást.

A 37 éves férfi jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll.

A kábítószer kereskedelmét a törvény 2 évtől 8 évig, míg – minősített esetben – jelentős mennyiségű kábítószer esetén 5 évtől 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.