Egy nőt akartak megerőszakolni a nyílt utcán Budapesten

Rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 2022. április 6-án a közösségi médiában megjelenő hír alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A gyanú szerint április 4-én 21 óra 30 perc körül Budapest XV. kerületében, a Páskomliget utcában megtámadott egy nőt; a földre lökte, ráfeküdt, fogdosni kezdte, majd egy késsel megfenyegette. A férfi végül elfutott, mivel egy kutyáját sétáltató nő megzavarta.

A nyomozók a hivatalból indított eljárás során először felkutatták a sértettet, majd azonosították és nyolc nappal a hatóság tudomására jutását követően, 2022. április 14-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, B.Pált.

A 26 éves budapesti férfit a rendőrök szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A sértett a segítségére siető járókelőnek köszönhetően nem sérült meg.

A XV. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az Ügyészség részére.