Nemi erőszak, családon belüli erőszak

Három nővel is erőszakoskodott a féfi Veresegyházán

Rendőrség

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy éven belül három nővel erőszakoskodott.

A vádirat szerint a férfi internetes közösségi oldalon ismerkedett meg az ügy három sértettje közül kettővel.

Az elsővel 2019 augusztusának végén találkozott személyesen Veresegyházán. Együtt sétáltak a Tó fürdőhöz az egyik stégre. Ott a férfi szexuálisan akart közeledni a nőhöz, aki ezt elutasította és megpróbált elmenni. Ekkor azonban az elkövető a földre teperte, rátérdelt a mellkasára és felszólította, hogy őt orálisan elégítse ki. A megrémült nő úgy próbált időt nyerni, hogy közölte miszerint ebben a testhelyzetben azt nem tudja megtenni. Ekkor a férfi megengedte, hogy felálljon, de továbbra is tartotta őt. Ezt követően megfenyegette, hogy megveri, ha nem elégíti ki őt kézzel. Ezt a nő a fenyegetés és a testi kényszer hatására kénytelen volt megtenni. Azután a nő kihasználva az elkövető figyelmetlenségét, egy keze ügyébe kerülő műanyag palackot hozzávágott, és elmenekült a helyszínről.

A második közösségi oldalról szervezett randevúja során, 2020 júniusában az elkövető a sértett nővel Erdőkertesen találkozott. Ott séta közben egy félreeső helyre vezette, majd erővel magához rántotta, haját megragadta és felszólította, hogy őt orálisan elégítse ki. A nő erre nem volt hajlandó és segítségért kiáltott. Ekkor a férfi kirúgta a lábát, majd a földre eső sértettet azzal segítette fel, hogy jobb ha hagyja magát. A sértettet emellett egy késsel is megfenyegette, valamint ismét megragadta a haját. A fenyegetés hatására a nő hagyta, hogy a férfi rajta erőszakot tegyen.

A két előző eset között, 2020 május végének egyik estéjén, az elkövető a veresegyházi MÁV állomáson portyázott. Annak során lépett oda a tizennyolc év alatti sértett lányhoz, aki a vonatot várta. Megkérdezte tőle, hogy akar-e vele szexuális kapcsolatba lépni. A lány elutasította. Ekkor a férfi elővett egy zsebkést, majd a sértettnek felmutatva azt mondta, hogy „gondold meg, különben beléd állítom”. A sértett megijedt és a közelben lévő vasúti átjáróhoz szaladt, hogy az ott áthaladó autósoktól kérjen segítséget. Ezt látva a férfi futva elmenekült.

A Gödöllői Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette, szexuális erőszak bűntette és minősített szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Kép: illusztráció.