300.000 forintot lopott a 19 éves fiatal

Rendőrség

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói tegnap délután őrizetbe vettek egy helyi fiatalt, aki több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

Bejelentést tett a rendőrségre egy 89 éves kiskunhalasi asszony, mivel 2021. június 29-én reggel egy ismeretlen bement a lakásába, és ellopott 300.000 forintot. Az idős nő otthonában tartózkodott, amikor a tolvaj levette a szúnyoghálót, és bemászott a pénzért a nyitott ablakon keresztül. A sértett ugyan nem találkozott a tettessel, de nagyon megrémült, amikor észrevette, hogy valaki járt nála. Kiszaladt a lakásból, és segítséget hívott.

A kiskunhalasi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeként beazonosították, és délután elfogták a feltételezett elkövetőt. A 19 éves helyi lakost kihallgatták és őrizetbe vették.

Az egyenruhások a nyomozás során megállapították, hogy a fiatal másik két bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.  A rendőrök előterjesztést tesznek a többrendbeli lopással gyanúsítható férfi letartóztatásának indítványozására.