Az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására szerveztek akciót az angyalföldi rendőrök

Rendőrség

A rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen ellenőrizték a főváros XIII. kerületében közlekedőket.

Több bejelentés érkezett az elmúlt időszakban arról, hogy a XIII. kerületi Váci úton átalakított autók, motorkerékpárok versenyeznek egymással. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai 2021. június 18-án éjjel ellenőrzést hajtottak végre az érintett területen, ami kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, a sofőrök ittasságára, a biztonsági öv használatára. Vizsgálták az autók esetleges engedély nélküli átalakítását is.

Az egyenruhások egy embert egyedi azonosítójel meghamisítása miatt elfogtak, egy-egy szabálysértési feljelentést tettek lejárt műszaki érvényesség, kötelező felelősségbiztosítás és okmány hiánya miatt. Piros lámpán történő áthajtás miatt három esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, külföldi rendszám szabálytalan használata miatt egy közigazgatási eljárást indítottak. Szabálysértési bírságot szabtak ki lejárt műszaki érvényesség, elsőbbségadás elmulasztása, kötelező felelősségbiztosítás hiánya, szabálytalan előzés, személy és vagyonbiztonság veszélyeztetése, irányjelzés elmulasztása, és hatósági jelzések nem szabályszerű elhelyezése miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük