Korábbi munkaadóját lopta meg

Rendőrség

A férfi fekete nadrágot, fekete kabátot, fekete cipőt, kapucnit, és maszkot viselt, hogy véletlenül se legyen felismerhető. A dunakeszi zsarukon nem fogott ki.

A tulajdonos 2021. február 15-én vette észre, hogy házának bejárati ajtaját valaki benyomta, irodája asztalán tárolt pénzét, valamint a kamrájában található széfet a falból kitépték és elvitték. Azonnal értesítette a rendőrséget.

A nyomozók haladéktalanul elkezdték felkutatni az akkor még ismeretlen férfit, adatokat, információkat gyűjtöttek, pár órával később pedig már kopogtattak is dunakeszi lakásának ajtaján. A házban megtartott kutatás során a renőrök az eltulajdonított pénzt megtalálták és lefoglalták.

A 40 éves férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondása szerint megbánta amit tett, mindössze korábban kiszabott bírságát szerette volna rendezni a lopott pénzből, hogy ne kerüljön börtönbe. Korábbi munkaadójának házát ismerte, tudta hol tárolják a bankókat, így egyszerű dolga volt, célirányosan kutatott.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a terhelt szabadlábon hagyása mellett folytatja le vele szemben a további eljárást.