Újabb embercsempészt fogtak el a Pest megyei rendőrök

Rendőrség

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen indult eljárás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az M0-ás autóút 38-as kilométerszelvényében, 2020. február 28-án 22 óra 5 perckor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján igazoltattak egy személygépkocsit és annak utasait. A járműben a sofőrön kívül 8 – magukat szír állampolgárnak valló – férfi utazott.

A járművezetőt – egy 30 éves cseh állampolgárságú férfit– az egyenruhások előállították a Monori Rendőrkapitányságra. Vele szemben a további eljárást embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya. A nyomozók az embercsempészt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra kísérik.

police.hu