Cserbenhagyás miatt emeltek vádat egy 81 éves járművezető ellen Kecskeméten

Ország Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt vádat emelt egy nyolcvanegy éves kecskeméti férfi ellen, aki 2019. november 2-án, este, Ágasegyháza közelében az általa vezetett autó visszapillantó tükrével nekiütközött egy szemből érkező személygépkocsinak, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről.A vádirat szerint az idős férfi 2019. november 2-án, este, Ágasegyháza lakott területén kívül, az 5301-es úton, közlekedett egy személyautóval Ágasegyháza felől Izsák irányába. Az idő borult és esős volt, éjszakai látási viszonyokkal. Az aszfaltozott, töredezett és egyenetlen úton nem volt közvilágítás és a forgalom gyér volt.

A vádlott nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette az autót, így áttért a bal oldali forgalmi sávba és a gépkocsijának visszapillantó tükrével nekiütközött egy szembejövő autó visszapillantó tükrének. Az ütközés miatt a szembejövő jármű bal első ajtajának ablaküvege kitört és mindkét autó visszapillantó tükre megrongálódott.

Az ütközést észrevette a szembejövő gépkocsi mögött közlekedő autós is, aki – hogy ne ütközzön össze a vádlott autójával – jobbra kormányozta a járművét és fékezett, így az újabb ütközés elmaradt.

Az idős vádlott a baleset után nem állt meg a helyszínen és anélkül elhajtott, hogy meggyőződött volna arról, hogy a másik jármű vezetője vagy utasai megsérültek-e, illetve segítségnyújtásra szorulnak-e. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg, a vádlott autójában és a szembejövő gépkocsiban anyagi kár keletkezett.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség cserbenhagyás vétségével vádolja és pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

ugyeszseg.hu