Sok szabálysértőt kapcsoltak le Szegeden

Rendőrség

A rendőrök az október első hetében tartott akció során csaknem 60 szabálysértővel szemben intézkedtek Szegeden.

Az ellenőrzés célja a közlekedési balesetek megelőzése volt. Az akció kiterjedt a passzív biztonsági eszközök használatára, az elsőbbségi jogra, a megengedett legnagyobb sebességre, a kanyarodásra vonatkozó szabályok betartásának, a sofőrök biztonságos járművezetésre alkalmas állapotának ellenőrzésére.

Az akció ideje alatt a rendőrök csaknem 60 szabálysértővel szemben intézkedtek, főként sebességtúllépés, valamint az elsőbbségi és kanyarodási szabályok megszegése miatt.

A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ennek jegyében 2018. szeptember 21-én prevenciós közlekedésbiztonsági kampányt indított. A “KÖSZ!” /Közlekedj Önként Szabályosan!/ elnevezésű programhoz önként lehet csatlakozni. A résztvevők vállalják, hogy

– a legnagyobb kockázatot jelentő közlekedési szabályszegésekre fokozott figyelemmel közlekednek,

– egymás iránt tanúsított toleranciával és empátiával, valamint kulturált, példamutató módon vesznek részt a forgalomban,

– hozzájárulnak adataik (személyes adatok és a használatukban levő gépjármű legfontosabb adatai) kezeléséhez,

– a kampányidőszak alatt járművükön elhelyezik a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által biztosított, külön erre a célra készített, sorszámozott logóval ellátott járműmágnest vagy matricát.

A programhoz hamarosan kerékpárosok is csatlakozhatnak!

A kampányidőszak alatt a „KÖSZ!” logóval ellátott járművekre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság által létrehozott “KÖSZ” nevű Facebook-oldalon van lehetőség szavazni. Szavazni abban az esetben lehet a forgalom egyéb résztvevőjeként (gyalogos, kerékpáros, másik jármű vezetője), ha a programban regisztrált, sorszámozott logóval ellátott jármű az útja során példásan közlekedik (például kijelölt gyalogos-átkelőhelyen vagy kereszteződésben előzékeny).

A leadott voks akkor érvényes, ha a szavazó a komment rovatban feltünteti, hogy a résztvevő

– mikor,

– hol,

– hogyan közlekedett példamutatóan.

A kampányidőszak 2018. szeptember 21-től 2018. december 14-ig tart. Ebben az időszakban a jelentkezés és regisztráció folyamatos, továbbá ekkor várják a szavazatokat a „KÖSZ!” sorszámozott logóval ellátott példamutató járművezetőkre a prevenciós program Facebook-oldalán.

A kampányidőszak lezárásaként 2018. december 20-án ünnepélyes keretek között a három legtöbb szavazatot elérő résztvevőt értékes nyeremények várják, valamint további 10 szerencsés résztvevő sorsolás útján kap láthatósági eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot.