Rendszeresen közösült 12 éven aluli lányával

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa 2017.01.10-én 10 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 szeptemberében P. Tibor vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2003-2004 során a vádlott a 12. életévét be nem töltött lánya felé több alkalommal szexuálisan közeledett. Eleinte simogatta a gyermeket, majd szexuálisa aktust létesített vele. A sértett eleinte megpróbált elhúzódni apjától, de a vádlott minden esetben visszatartotta. Így a sértett a védekezést reménytelennek látta.

Az esetek után a vádlott közölte a lánnyal, hogy a történtekről senkinek nem beszélhet, mert abból nagyon nagy baj lesz. A kislány szót fogadott apjának, és senkinek nem beszélt a dologról. Egy újabb közeledés alkalmával a sértett közölte, hogy tetszik neki egy fiú, ezért nem akarja megtenni, amit az apja kíván. A vádlott ezt tudomásul vette és ettől kezdve nem közeledett a sértetthez. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését. Első nyilvános ülés.