15 éves fiú rabolt ki egy debreceni lottózót

Rendőrség
A debreceni rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a 15 éves helyi fiút.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2016. november 13-án 6 óra 51 perckor arról, hogy a Debrecen, Balaton utcai lottózó ajtóüvegét ismeretlen személy betörte és onnan műszaki cikkeket, édességet, készpénzt és sorsjegyeket tulajdonított el. A rendőrök a bejelentést követően a helyszínen adatgyűjtést végeztek és megtekintették a biztonsági kamerarendszer felvételeit, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú fiút. A lottózó tulajdonosa és annak ismerőse 2016. november 16-án Debrecen, Tégláskert utcán felismerték a helyi lakost, akit a helyszínen visszatartottak és értesítették a rendőrséget.

A járőrök a 15 éves fiút elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a fiatalkorút gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A debreceni fiú beismerő vallomást tett, elmondta, hogy egy kővel betörte az üzlet ajtóüvegét, oda bemászott és az ellopott tárgyakat egy kukába tette, hazatolta, majd a zsákmány egy részét értékesítette.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.