Bíróság elé kerül a 19 éves besurranó

Rendőrség
Bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a rendőrök egy debreceni férfival szemben.

2016. október 27-én 13 óra 15 perc körül Debrecenben, a Vörösmarty utcai társasház egyik lakásának nyitva hagyott ajtaján bement egy férfi, aki megpróbált ellopni az előszobából egy táskát. Az ott lakó idős bácsi meglátta a hívatlan vendéget és számon kérte, hogy mit keres a lakásban. Az ismeretlen azt mondta, hogy a fodrászt keresi, majd kiment és átment a szemben lévő fodrászatba. A sértett felesége észrevette, hogy a táskájában kutatott a férfi, ezért bejelentést tett a rendőrségre.

A helyszínre érkező járőrök a kapott személyleírás alapján a Petőfi téri buszmegállóban felismerték és igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. József, akit elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. Kihallgatásán a helyi lakos beismerő vallomást tett. A 19 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy körülbelül két hónapja ugyanabba a lakásba – a nyitott ajtón keresztül – besurrant, majd az előszobából egy táskát eltulajdonított, azonban mivel abban értéket nem talált, eldobta az udvaron.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.