Hajdúszoboszlón és Debrecenben terítette a drogot

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett Debrecenben és Hajdúszoboszlón.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Norberttel szemben.

A nyomozás adatai szerint a 32 éves férfi 2015. december 17-én 14 óra 15 perc körül Debrecen, Kálvin téren kábítószergyanús anyagot értékesített egy helyi lakosnak. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a hajdúszoboszlói nyomozók az átadás közben tetten érték a két férfit, akiket elfogtak. Az igazoltatás során a rendőrök a vásárló által használt kisteherautóban, egy nylon zacskóba csomagolt fehér port találtak és foglaltak le, amelyről az igazságügyi szakértő megállapította, hogy új pszichoaktív anyagnak minősül.

A nyomozók a hajdúszoboszlói B. Norbertet és a 39 éves fogyasztót előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 32 éves férfi lakásán megtartott házkutatás alkalmával a rendőrök kábítószer kiméréshez használt digitális mérleget, valamint kábítószergyanús anyagmaradványokat foglaltak le.

A nyomozóhatóság a hajdúszoboszlói B. Norbertet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására, míg a fogyasztó az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

Az eljárás során olyan információ jutott a rendőrök tudomására, hogy a 32 éves gyanúsított az elfogását megelőzően helyi lakosoknak többször értékesített kábítószert Debrecenben és Hajdúszoboszlón. Ezzel összefüggésben a nyomozók öt férfit állítottak elő a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, akik a megalapozott gyanú szerint B. Norberttől kábítószert vásároltak. A fogyasztókkal szemben kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség a kábítószer kereskedővel szemben folytatott nyomozást 2016. október 14-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.