NAV: számlagyárat lepleztek le a pénzügyőr nyomozók

A bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet, a jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

Bíróság, kalapács

Húsz ember ellen emeltek vádat egy kolumbiai drogmaffiához köthető 46 milliárdos pénzmosási ügyben

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy nemzetközi drogkartell megbízásából, Magyarországon kiépített bűnszervezet irányítójával, valamint 19 társával szemben, akik – a vád szerint – Kolumbiából származó, majd Nyugat-Európában értékesített kábítószerek után befolyt, összesen 46 milliárd forintnak megfelelő összegű pénz tisztára mosásában vettek részt.

A fővárosi rendőrök több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztály nyomozói aprólékos felderítő munka és összehangolt akció eredményeként a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen 2023. november 23-án, Budapesten fogtak el egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Erzsébetvárosban, a Király utca környékén terjesztett kábítószert.

Bíróság, kalapács

Az utcán bántalmazta hölgyismerősét egy férfi a VI. kerületben

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfival szemben, aki tavaly novemberben, egyik este az utcán bántalmazta hölgyismerősét a VI. kerületben, majd tovább szidalmazta, folyamatosan követte őt, míg végül a rendőrök elfogták. A bíróság a férfival szemben nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki hamisan vádolt meg egy embert a “lúgos támadás” ügyében

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hamis vád bűntette miatt – nem jogerősen – 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt egy különös visszaeső terheltet, aki 2017 májusában valótlan nyilatkozatot juttatott el a “lúgos támadásként” ismert büntetőügyben eljáró védőnek. A férfit kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, egyúttal elrendelték vele szemben a más ügyben jogerősen kiszabott 1 […]

Szabadnapos rendőr mentette meg egy férfi életét Albertirsa külterületén

Készenlétben a szabadnapon is. Röviden így foglalhatnánk össze azt az eseményt, melynek során egy szabadnapját töltő, a Készenléti Rendőrség IV. Bevetési Osztályán szolgáló rendőr, Szemők István főtörzsőrmester, november 21-én délután megmentette egy férfi életét.