Praktikus tanácsok a Sziget szerdai napjára

Party Zone

Szerdán este Ed Sheeran belecsap a húrokba, de hogy ez valódi élmény legyen, érdemes már kora délután megérkezni a Szigetre. Ha lehet, semmi esetre sem autóval! 

Az idei Sziget legnagyobb sztárjának koncertjére már elfogytak a jegyek, így jó eséllyel egy fantasztikus koncertre számíthatunk, ahol többtízezer ember énekli együtt az “angyali hangú” énekessel a legnagyobb slágereit a Galway Girl-től a Shape of You-ig és azon túl is.

A szervezők ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy ahhoz, hogy ez az élmény mindenki számára 100%-os legyen, időben induljanak el a fesztiválra, mert mind a közlekedés, mind a bejutás tovább tarthat a szokásosnál. Mivel a Szigeten az ún. check-in rendszer működik fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával! Aki már a korábbi napokon “becsekkolt”, tehát megkapta a karszalagot, az is jöjjön hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson is átesik (a sziget weboldalán olvashatóak a fesztivál területén nem megengedett tárgyak).

Legalább ilyen fontos: autóval ne induljon el senki! Számos egyéb közlekedési mód van, ami igénybe vehető: sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat), a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintésmentes bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kel tölteni a pénzt. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nem csak gyorsabb, de így megúszható a sorbanállás és a távozás után automatikusan visszautalják a kártyán maradt pénzt.

Mindenki induljon el időben, ha lehet, még koradélután, a Nagyszínpadon már úgyis elkezdődik a program 16 órakor és Ed Sheeran előtt így még lesz alkalom egy közös éneklésre a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek ingyenes zenei oktatását biztosító SUPERAR gyerekkórusával is.