Vitályos Eszter kormányszóvivő

Vitályos Eszter lett az új kormányszóvivő

Ország

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint Vitályos Esztert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkárát a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává nevezték ki április 1-jei hatállyal. Vitályos Eszter a Facebook-oldalán a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását nagy megtiszteltetésnek nevezte.

A Magyar Közlönyben az olvasható, hogy Vitályos Esztert – a miniszterelnök javaslatára – Sulyok Tamás köztársasági elnök április elsejétől nevezte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárává.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárának pedig, szintén április elsejei hatállyal – a miniszterelnök javaslatára – Zsigó Róbertet nevezte ki az államfő.

Vitályos Eszter a Facebook-oldalán azt írta: nagy megtiszteltetés érte a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök felkérte, vállalja el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is.

“A megtisztelő felkérést elfogadtam” – olvasható a bejegyzésben.

Vitályos Eszter hangsúlyozta: kormányszóvivőként is marad a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője, emellett új feladatok is várnak rá, amelyeket a párbeszéd és a megértés kell, hogy jellemezzen.

MTI