Rogán Antal

11 milliárd forint közpénzt verhettek el Rogánék a “nemzeti szuverenitásról” szóló “konzultációra”

Ország

Érdekes szerződésekre bukkant a Magyar Hang a Közbeszerzési Értesítő keddi számában.

A dokumentum a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) egyik, összesen bruttó 30 milliárd forint értékű  szerződéscsomagját mutatta be, mellyel több mint húsz állami-kormányzati szervezet kommunikációs feladatait bízták a kormány kedvenc médiavállalkozója, Balásy Gyula médiacégeire.

A keretszerződéseket sorozatban elnyerő New Land Media és Lounge Design Kft.-k többek között az adóhatóság, a rendőrség vagy éppen a Nemzeti Filmintézet részére vállaltak el médiaügynökségi feladatokat.

A New Land Media és Lounge Design Kft. többek között rendőrség, a NAV és a Nemzeti Filmintézet számára is teljesít ügynökségi feladatokat – írják.

Szinte hihetetlen: a kormány szerint ennyien töltötték ki a “nemzeti konzultációt”

A lap szerint a dokumentum négy olyan részmegállapodást tartalmaz, ami alapján „az Európa és a választópolgárok jövőjét illetve életét kiemelten érintő” döntésekkel kapcsolatos feladatokat bíznak a cégcsoportra, értékük összesen bruttó 21 milliárd forint

Ennek egy jelentős részét tavaly november 10. és december 31. között kellett teljesíteni a Balásy-féle vállalatoknak, hozzávetőleg bruttó 10,9 milliárd forint értékben.

A Magyar Hang arra következtet, hogy mivel épp ekkora zajlott nemzeti konzultáció a szuverenitásról, ezek a tételek feltehetően annak a kampánynak a költségeit fedezik.